Lets Ruilwinkel Schiedam krijgt een complimententaart voor het Fiets-Voor-Iedereen-Project

Statenkandidaat Menno Siljee spreekt Debbie de Wekker, Frans Jansen (beiden LETS Ruilwinkel), fietsenmaker Michel en leermeester Marcel toe, terwijl Shanna klaarstaat om de complimententaart te overhandigen

Door de inzet van de vrijwilligers van het Fiets-voor-Iedereen-project komen er wekelijks twintig kinderen en jongeren bij die op een goede en veilige fiets naar school, stage en sportclub kunnen fietsen. Dat verdient volgens GroenLinks een groot compliment. Daarom brachten raadscommissielid Shanna Govers en kandidaat-Statenlid Menno Siljee maandag 11 maart een complimententaart en een oorkonde naar de Van Heekstraat.

Shanna en Menno bedankten de mensen die wekelijks twintig Schiedamse kinderen en jongeren uit arme gezinnen blij maken met een goede en veilige fiets. Menno: "Door jullie inzet kunnen steeds meer kinderen zelfstandig en veilig naar school, stage en sportclub fietsen." Shanna: "Ik ben ook blij dat in het project mensen onder leiding van een werkmeester worden opgeleid voor fietsenmaker of stage kunnen lopen. Daar zijn we jullie én LETS Ruilwinkel Schiedam erg dankbaar voor! Daarnaast is het een voorbeeld van goede samenwerking tussen verschillende partijen om het fietsgebruik onder (jonge-) Schiedammers te stimuleren."

Regelmatig trekt GroenLinks de stad in om vrijwilligersinitiatieven te belonen met een complimententaart. Met de taart laat de partij weten veel waardering te hebben voor de onbaatzuchtige en vrijwillige inzet van Schiedammers.